dinsdag 14 oktober 2008

herfstwandeling

Its autumn!! Toadstool time. I love going to the woods, most of all in autumn because of all the lovely toadstools. My nichname means toadstoolcrazy and I went crazy on my last 2 walks. The first pic is of this fungus with a strange purple like color. Still need to look up the name.
Second pic is of the bark of a tree covered with tiny orange fungi and lichen. The third and fourth pic are of the same type of toadstool, one fullgrown, the other with the hoods still curved. The hood of this toadstool can be bigger than your hand when fullgrown.
The fifth pic is of a small toadstool that grows in big groups. You can see all my pics from my two walks here.
Het is herfst, paddestoelentijd!! Ik vind het heerlijk om in het bos te wandelen. Ik ben in Meijendel/Wassenaar en Groenendaal/Heemstede geweest. Je kunt wel zien waar m'n bijnaam paddestoelengek vandaan komt. De eerste foto is van een korstzwam met een vreemd paarsig kleurtje. De tweede foto is van boomschors begroeid met roestkleurig zwammetjes en zilverkleurig korstmos. Foto 3 en 4 zijn van parasolzwammen. De eerst is een volwassen exemplaar met uitgespreide hoed. Het groepje parasolzwammen is nog jong en de hoeden zijn nog klokvormig. Als laatste gele bundelzwammetjes. Deze groeiden in een hele grote groep, de foto laat slechts een klein deel daarvan zien. Voor meer foto's van beide wandelingen zie hier.

2 opmerkingen:

Ati. Norway. zei

prachtig zijn ze, weet jij ook welke je kan eten? Hier in Noorwegen plukken de mensen paddestoelen om te drogen en later te eten ( of meteen vers).

Cobi zei

ik weet dat de parasolzwammen in jonge toestand eetbaar zijn. verder kan ik het opzoeken, ik heb veel paddestoelenboeken. je weet, in Nederland is het niet zo de gewoonte om ze te plukken om te eten. bovendien staat er veelal een boete op het plukken.