dinsdag 14 oktober 2008

scrumbling handbags

I decided to make this little handbag to go with the stole I blogged about some time ago. Its a gift. I used mainly the same yarns as I used for the stole. I decorated the flap with silk ivy leaves, big and small beads, trimmed the edge with beads and lined the whole with denim. The handle is braided from yarns used for the knitting.


Ik had besloten dat er een tasje bij de stola moest komen waarover ik enige tijd geleden heb geschreven. Het is een kadootje. Ik heb zo'n beetje dezelfde garens gebruikt als in de stola. Op de flap heb ik namaak klimop blaadjes genaaid, alsmede grote en kleine kralen en langs de rand zit ook een randje kralen. Het tasje is gevoerd met denim en het hengsel is gevlochten van garens die gebruikt zijn voor het breien van het tasje.


This is a handbag I knitted for myself. Its a log cabin knitted from various yarns. At the front I knitted a triangular flap, which I decorated with a crocheted flower and silk ivy leaves, various beads for the center of the flower and a butterfly sequin. The handle is made from a necklace that was given to me. The bag is lined with matching fabric and it contains lots of pockets, even one made fit for my cell phone.

Dit is een handtasje dat ik voor mezelf heb gebreid, het is een log cabin gebreid van vele soorten garens. De flap is in een punt gebreid en versierd met een gehaakte bloem, die is vastgezet met kralen in het hart, namaak klimop blaadjes en een vlindertje op de bloem. Het hengsel is gemaakt van een gekregen ketting. Het tasje is gevoerd met een bijpassende stof en heeft een heleboel vakjes, inclusief eentje op maat gemaakt voor m'n mobieltje.


6 opmerkingen:

Ati. Norway. zei

Hi Cobi, such a nice purses you have made! For every occasion an other color matching to your clothes!

Jeanne zei

I find het tasje voor jezelf werkelijk prachtig , past helemaal bij jou. Het is een leuke techniek, een meer om te leren !

Cobi zei

Ati, Jeanne, bedankt. Scrumbling is echt een ontzettend leuke techniek en verslavend. Ik heb veel restanten garen, waarmee ik mooie kleurcombo's samenstel om dan lekker mee aan de gang te gaan. ik ben nu bezig allemaal losse elementen te maken die ik later op een stevige grondvorm ga zetten. ondertussen staat er natuurlijk ook een stola op de pennen. roze deze keer met een sneeuwklokjesmotiefje.

kerrykatiecakeskeb43 zei

Hi Cobi! These handbags look like they were great fun to make and also will be to use! I have never seen anything like this - very nice!
Hugs,
Kerry

Iowa Sunshine zei

Love your purses, especially the purple one. Great work!

crazyQstitcher zei

Love it Cobi. Both practical and so very pretty