maandag 9 september 2013

well & surf

Today's challenge of the Diva is WELL , a new zentangle by Rick and Maria. First I did some samples to get the feel of the tangle. I like it, it has a lot of possibilities. It's obvious that I used the flower shape, I always go for nature type of patterns if possible. I combined it with other nature inspired tangles and used a very dark green for drawing. The flowers need more exersizing, they are wonky.
Vandaag is de uitdaging van de Diva WELL, een nieuwe zentangle van Rick en Maria. Ik heb 'm eerst wat geoefend om 'm in de vingers te krijgen. Het is een leuke om te doen met veel mogelijkheden. Natuurlijk ging ik voor de bloemen, als het even kan ga ik voor een natuurthema. Ik heb ze gecombineerd met andere natuurlijke tangles en heb donkergroen gebruikt om te tekenen. Ik moet de bloemen toch nog meer oefenen, ze zijn scheef.

I amazed myself and came up with a new Zentangle (I think). I wanted to name it wave but that one already exsists, golf (the Dutch word for wave) would be confusing so I decided to name it SURF. With the waves going all directions that seems suitable. 
Ik heb mezelf verbaasd door zelf een zentangle te verzinnen, nou ja, verzinnen, het kwam vanzelf. Ik wilde 'm wave noemen, maar die naam is al in gebruik, golf zou in de Engelse taal voor verwarring zorgen, dus kwam ik uit op SURF, branding in het Nederlands. Een geschikte naam met die golfjes die alle kanten op gaan, lijkt mij zo.
Above step by step drawings of surf. below several variations.
Hierboven stap voor stap instructies voor surf. hieronder een paar variaties.
Below a colorstudy of surf in fitting colors.
Hieronder een kleurenstudie van surf in passende kleuren.
I would really love your opinion on surf.
Ik wil heel graag jullie mening over surf.

7 opmerkingen:

ledenzer zei

Your tiles are wonderfully done!

CeciliaKi zei

I drew the same Well in my first try! Amazing how a simple tangle can inspire people in the same way! Great job!!

Didisch zei

Wauw Cobi. Wat een prachtige tile. Ook ik ga als het even kan voor bloemen. De Zia die je gemaakt hebt met je eigen patroon is prachtig geworden. Ik zie idd ook veel potentie in jouw patroon om lekker creatief mee bezig te zijn, en er een eigen draai aan te geven.

Zoe Brener zei

I love your zentagle!
Thank you also for sharing the beautiful Surf.

LonettA zei

All are lovely! Great job!

Anne's tangle blog zei

Je tile is erg mooi geworden, ook leuk, een eigen tangle!

Donald Wilka zei

Like your free hand work with this tangle. It does work well as a floral design.